De Amerikaanse rockster Bruce Springsteen heeft op zijn website een eind gemaakt aan de geruchtenstroom over een nieuwe tournee. Vanaf half mei tot eind juli treedt de zanger van "Born in the USA", "Dancing in the dark" en "The river" op in Europa.

De exacte data van de nieuwe Europese concertreeks van Bruce Springsteen worden later deze week bekendgemaakt. De tournee van Springsteen wordt de eerste concertreeks na de dood van Clarence Clemons. De saxofonist van de E Street Band stierf in juni op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.

Het is nog niet bekend of Springsteen ook naar België zal komen. Zijn laatste concert in ons land vond plaats in juni 2008 in het Sportpaleis in Antwerpen. Sindsdien liet de Amerikaanse zanger ons land links liggen tijdens zijn Europese tournees. In 2009 trad Springsteen nog op op het festival Pinkpop in Landgraaf in Nederland.

Bruce Springsteen meldt nog op zijn website dat zijn nieuwe cd bijna afgewerkt is. "Wij zijn heel erg opgewonden over alles wat we in petto hebben voor 2012", klinkt het.

Bron : Belga